Helaas gaat het tuinieren niet altijd over rozen en is wat extra hulp nodig, vooral vaak in de vorm van eenvoudige producten of een doordacht advies.

Al zeer vroeg ontstond bij Altenburg Nutritional de overtuiging dat goed tuinieren bijna synoniem is aan natuurlijk tuinieren. In de advisering komen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest dan ook niet meer voor omdat ze vaak de problemen bleken te verergeren of nevenschade veroorzaakten.

Altenburg Nutritional is vooral ook sterk in het advies op gebied van gazons, sportvelden, graszodenkweek en openbaar groen.

tuin

Zo is de advisering onder andere gebaseerd op organische meststoffen, welke niet alleen de plant voeden, maar vooral ook het bodemleven en de bodemkwaliteit verbeteren. Want een gezonde bodem geeft gezonde planten. De natuur biedt vaak zelf de oplossing, maar moet soms een beetje gestuurd worden. En ontstaan er dan toch plagen en ziekten, dan moeten die vooral bestreden worden met natuurlijke middelen, onder andere afkomstig uit zeewieren en/of plantenextracten.