Silverdog

Waarom mijn hondenvoer Silverdog heet.

Al meer dan dertig jaar ben ik actief met hondenvoer. Vele merken en soorten heb ik verkocht en steeds meer was ik er van overtuigd dat hondenvoer beter moest en toch betaalbaar kon blijven. Daarom ben ik jaren geleden op zoek gegaan naar een eerlijke receptuur voor hondenvoer en uiteindelijk is daar het merk Silverdog uit ontstaan.

Natuurlijk ging ik voor de gouden formule, waarbij belangrijke uitgangspunten waren dat het een zo zuiver mogelijk voer moest worden, wat perfect moest aansluiten op de voedingseisen van de hond en als het even kon, betaalbaar moest blijven. Immers, dan kun je voor de meeste honden een maximale gezondheid en welzijn realiseren.

Een hond staat, zeker wanneer het om zijn spijsverteringsstelsel gaat, nog heel dicht bij haar oer-voorouders. Bij het samenstellen van het voer moet dat dan ook je uitgangspunt zijn. De natuur is dus die gouden standaard, maar echter niet voor de volle 100% te evenaren. Het getuigt misschien zelfs van hoogmoed om te denken dat je dat kunt. Alleen om praktische redenen lukt dat helaas ook al niet. Immers, de hond zelf verkeert ook niet in een natuurlijke omgeving. Je moet dus vaak toch enkele, maar zo weining mogelijk concessies doen en streven naar het best haalbare. Vandaar dat ik voor  de naam Silverdog heb gekozen. Zilver is immers bijna goud en in de naam zit dan ook tevens een opdracht: het is nu zilver maar het streven naar nog beter blijft. Voortdurend werken we er dan ook aan om die gouden en ultieme standaard te bereiken voor zoveel mogelijk honden.