bright-green-seaweed-i-2-1194424-1920x1440

Zeewiermix, speciaal voor honden

Zeewier

Al vele jaren ben ik sterk geïnteresseerd in zeewier. Vooral wat zeewier kan doen in de  voeding voor mens, dier en plant. Steeds beter krijgen we de nuttige en gezondheid bevorderende eigenschappen in beeld van een aantal van de 14.000 soorten zeewier die er in de wereldzeeën voorkomen. Er zijn op basis van deze kennis, en jarenlange ervaring, een aantal zeewiermixen uit voortgekomen die specifiek kunnen worden ingezet voor rundvee, paarden, maar ook voor honden. Ze zijn inmiddels verkrijgbaar via Agroflux b.v. waarin ik participeer.

Zeewiermix, speciaal voor honden

Een aantal soorten bruine, rode en groene zeewiersoorten blijken zeer interessante eigenschappen te bezitten voor honden. Zo bevatten ze bepaalde prebiotische polysacharide en andere bioactieve stoffen welke vooral zeer gunstig uitwerken op de darmflora en bijdragen aan een verbeterde immuniteit en bescherming tegen bepaalde soorten schadelijke bacteriën.

De toepassing in honden voeders is nog wel wat gecompliceerd, omdat bepaalde eigenschappen en bioactieve stoffen vrij gevoelig zijn voor de warmte welke bij het productieproces van hondenvoeders kan ontstaan. Daarom zal zeewier vooralsnog als aanvulling op het hondenvoer moeten worden gegeven.

Zeewiersnoepjes

Zeewier is lastig te voeren aan een hond, onder meer omdat het niet altijd even smakelijk is. Er is dan ook lang door ons nagedacht over de vorm waarin zeewier kan worden verstrekt aan een hond. Uiteindelijk is er voor gekozen om het in ieder geval als hondensnoepje aan te bieden, dat graag door de hond wordt gegeten.

Aanvankelijk was het nog niet zo gemakkelijk om een goed zeewiersnoepje te produceren. Zeewier bleek een moeilijke grondstof om er een voldoende hard snoepje mee te maken. Na intensief testen hebben we nu uiteindelijk een hondensnoepje waarin zeewier  gecombineerd wordt met een smakelijke kruidenmix.

Anti-parasitaire werking

De gebruikte kruidenmix wordt reeds veel ingezet in de strijd tegen vlooien en teken. Tijdens de testen bleek dat de gebruikte kruiden en het gebruikte zeewier elkaars werking zelfs versterken. De honden die het snoepje regelmatig toegediend kregen, hadden significant minder last.

Vraag nu ook een proefverpakking aan

Inmiddels zijn we de testfase ver voorbij en gaan we de snoepjes op korte termijn produceren en onder de naam Silverdog Zeewiersnoepjes op de markt brengen. Via deze blog houd ik u graag op de hoogte.

Wilt u uw hond alvast laten kennis maken met de Zeewiersnoepjes? Vul dan het formulier in met het verzoek om een proefzakje Silverdog Zeewiersnoepjes. Ze worden dan zo spoedig mogelijk aan u toegezonden.

Klik op de link voor bestellen:

http://bit.ly/2NLwoTY

Tot de volgende Blog